Coolio Telah Ditempah untuk Tajuk Tajuk Residensi Las Vegas Oktober
toto

Coolio Telah Ditempah untuk Tajuk Tajuk Residensi Las Vegas Oktober

Rapper Coolio ditetapkan untuk menjadi tajuk utama residensi Las Vegas pertamanya bulan ini, menurut TMZ . Apabila dia meninggal dunia minggu lalu pada usia 59 tahun, Coolio sedang memuktamadkan butiran dengan syarikat Data Keluaran SGP pengeluaran tempatan Fan Rebellion untuk menajukkan “Boombox” di Westgate.

Coolio
Coolio membuat persembahan semasa jelajah “I Love The 90s” pada 7 Ogos di Aurora, Ill. Rapper itu akan mula menjadi tajuk utama sebuah residensi Vegas pada akhir Oktober. (Imej: fox5vegas.com )
Rancangan ini adalah pengebilan berbilang yang menampilkan bintang hip-hop tahun 80-an dan 90-an. Boombox dihoskan oleh duo rap Kid ‘N Play dan sebelum ini menampilkan tajuk utama CeeLo Green dan Tone Loc.

Jimmy Maynes, ketua pegawai kreatif syarikat, memberitahu tugas utama TMZ Coolio akan dilancarkan pada akhir Oktober dan meliputi 10 rancangan dalam masa 10 hari. Sebagai tajuk utama rancangan itu, Coolio hanya perlu mempersembahkan tiga lagu: “Gangsta’s Paradise,” “1,2,3,4” dan “CU When U Get There.”

Maynes memberitahu TMZ Coolio mahu menampilkan penari sandaran, skrin video dua tingkat, dan tiga perubahan pakaian.

Lembaran Rap
Coolio, nama sebenarnya Artis Leon Ivey Jr., muncul di adegan rap LA pada akhir Keluaran Sydney 80-an. Kerjayanya bermula dengan keluaran 1994 “It Takes a Thief,” album sulungnya di Tommy Boy Records. Lagu pembukaannya, “Fantastic Voyage,” mencapai No. 3 di Billboard Hot 100.

Setahun kemudian, single “Gangsta’s Paradise” mendahului carta apabila ia muncul dalam runut bunyi filem Michelle Pfeiffer, “Dangerous Minds.” Coolio memenangi Grammy pada tahun 1996 untuk lagu itu, yang mencontohi lagu 1976 Stevie Wonder “Pastime Paradise.” Julai ini, videonya mencapai kejayaan: satu bilion tontonan di YouTube.

Ia adalah salah satu jenis lagu yang melangkaui generasi,” kata Coolio dalam temu bual dengan Virgin Media Television baru-baru ini. “Saya tidak menggunakan perkataan yang bergaya. Saya rasa ia menjadikannya abadi.”

Coolio juga dikenali oleh golongan milenium kerana karyanya pada lagu tema untuk siri TV Nickelodeon “Kenan dan Kel,” dan sumbangannya kepada album “Dexter’s Laboratory: The Hip-Hop Experiment.”

Kematian Tanpa Masa
Pada 28 September, penyanyi rap, yang tinggal di Las Vegas, didapati tidak bertindak balas di bilik air di rumah rakannya di pusat bandar LA. Paramedik mencuba 45 minit CPR sebelum menyatakan dia meninggal dunia.

Tiada dadah atau peralatan dadah ditemui di tempat kejadian, dan tiada HK Prize Hari ini  perbuatan keji disyaki. Bedah siasat tidak mendedahkan punca kematian Coolio, walaupun siasatan masih diteruskan, menurut koroner daerah.

Persembahan terakhir Coolio ialah dengan jelajah “I Love the 90s” dengan Vanilla Ice pada 23 September di Cypress, Tex.

Apabila Boombox kembali pada bulan Disember, ia akan menyertakan penghormatan Coolio dalam setiap rancangan – serupa dengan apa yang telah dilakukan oleh rancangan itu untuk Biz Markie.